V.21 och inför v.22


Nu går det undan och vi är inne på de sista veckorna här innan sommarlov 🌸
Vi har haft en fantastisk vecka där eleverna har varit så duktiga. De är otroligt ambitiösa och gör verkligen sitt bästa allihopa ⭐️
Idrottsdagen nere på Midgårdsvallen i tisdags kunde inte ha blivit bättre! Vi fick finväder och slapp regn 🌞 Eleverna ägnade sig åt flera olika aktiviteter samtidigt som vi fick en rejäl (och väldigt trevlig) promenad dit.

I matten denna vecka har vi haft prov. De som var hemma sjuka under fredagen kommer att få möjlighet att genomföra provet på måndag istället. På tisdag går vi igenom frågorna och man får tillbaka sitt resultat. Sedan kommer vi de sista mattelektionerna ägna oss åt beräkningar (med 10, 100 och 1000), prioriteringsregler och avrundning.
På engelskan skriver eleverna texter och nästa vecka får de förbättra sina texter efter feedback.
På No:n har vi skrivit på våra fördjupningsarbeten om energikällor. Dessa redovisar vi i mindre grupper på måndagen, där man blir expert på just sin källa.
Vi har också skrivit på våra Nordiska länder. Dessa ska också redovisas nästa vecka under tisdagen och onsdagen. Eleverna får själva välja hur de vill redovisa (helklass, halvklass eller mindre grupp).
På svenskan ha vi pratat om nyheter och särskilt tidningsnyheter, hur en första sida ser ut och hur en nyhetsartikel är uppbyggd med lockande rubrik, en kort ingress och brödtext där själva nyheten beskrivs. Eleverna har fått förbereda sig för att återberätta en inrikes- eller utrikesnyhet och sedan har de också provat att skriva en egen. Nästa vecka kommer vi prata vidare om detta.

V.22

Måndag: Redovisningar No

Tisdag:  Idrott, redovisningar so

Onsdag: Redovisningar So

Torsdag:  Idrott

Fredag:

Idrotten nästa vecka, se filmen för tisdagens lektion här

Hoppas ni får en trevlig och härlig helg! 💞

Önskar Yamuna & Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *