v. 33 och inför v. 34

Läsårets första skolvecka är slut. Vilken fin start vi har haft tillsammans. Med god gemenskap och olika aktiviteter för att bygga ett bra lag. Vardagens rutiner börjar också sätta sig igen. Från och med måndag 23/8 följer vi ordinarie schema. Se fliken för schema här på bloggen för detaljer.

Vi påminner alla vårdnadshavare som inte har returnerat viktiga blanketter (som delades ut vid Meet the teacher-samtalet) att göra det snarast. Det gäller kontraktet för digital enhet (iPad), hälsodeklaration, godkännande eller inte godkännande av elever på bild och film, samt modersmålsundervisning (om det är aktuellt). Skolan behöver dessa dokument senast i början av v. 34!

Utöver de ovanstående blanketterna är det också viktigt att anmäla allergier och önskemål kring kost digitalt: https://e-tjanst.sigtuna.se/EService/EServiceStart.aspx?id=eb67dd53-cdfa-4d2a-8bd6-590453caec68 Skolans verksamhet och skolbespisningen kan bara planera för och ta hänsyn till allergier och kostönskemål som finns föranmälda. Tack på förhand!

Så till det som är aktuellt i olika ämnen:

  • Svenska: Eleverna har fått skriva ett brev till sin svensklärare Malin Andreassen, där de berättar om sig själva. De har även gjort en stavningsdiktamen och arbetat med skillnaden på sj- och tj-ljuden. Vecka 34 kommer eleverna att få arbeta med instruerande text samt påbörja arbetet med en bok som heter Alex Dogboy.
  • Matte: Vi har påbörjat området: De fyra räknesätten och vi har denna vecka tränat på multiplikationsuppställningar med tvåsiffriga tal. Klurigt! Nästa vecka fortsätter vi med multiplikation och kort division.
  • Engelska: Denna vecka har engelskan utgått men nästa vecka kör vi igång och då kommer fokus ligga på att tala och vi lär oss olika strategier för att hålla igång samtalet.
  • So-ämnen: Vi har inlett terminen med att summera och reflektera över sommarens nyheter (i världen, i Sverige och lokalt). Vecka 34 inleder vi ett kortare arbetsområde i religion, där vi kommer att fokusera på etik och moral med koppling till olika former av relationer samt olika livsåskådningar.
  • No-ämnen: Vi har idag, fredag startat upp arbetsområdet ”Människokroppen” i biologi. Det är ett stort område som vi kommer att arbeta med i ca 8 veckor. Denna vecka har vi lärt oss en del om celler.
  • Hem- och konsumentkunskap: Introduktion till ämnet, med reflektioner om hem/hushåll och övningar i sensorik, där eleverna får lära sig om och uppleva saker med olika sinnen samt utveckla ett språk för sina erfarenheter.
  • Idrott och Hälsa: Arbetsområde om träning och hälsa. Eleverna ska ha bekväma kläder och skor för inomhusbruk, men det finns tyvärr ingen möjlighet att duscha.


Tveka inte att kontakta oss mentorer om ni har frågor eller synpunkter: magnus.myrberg@edu.sigtuna.se och yamuna.govindasamy@edu.sigtuna.se.

Vi önskar er alla en riktigt skön helg! 🌻

Yamuna & Magnus (mentorer i 6A)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *