v. 34 inför v. 35

Så är höstterminens andra skolvecka slut. En ganska intensiv vecka där undervisningen i olika ämnen har dragit igång på allvar. Nedan en bild från en sinnesövning i hem- och konsumentkunskap som eleverna fick göra i onsdags.

Smakbitar av äpple och morot som användes i en sinnes-övning under veckans lektion i Hkk.

Från skolköket har vi följande påminnelse: ”Vi vill uppmärksamma er på att det kommit in få anmälningar om allergi och specialkost både till skola och förskola. Det är av allra högsta vikt att vi får in anmälningarna så barnen/eleverna får säker mat. Fram till den 10 september kommer vi vara snälla och försöka fixa ändå men efter det kommer vi inte längre kunna ta hänsyn till behov vi inte har papper på.” Anmälan ska ske på www.sigtuna.se. Gå in på ”Självservice” och välj ”Utbildning och barnomsorg” och ”E-tjänst anmälan av allergikost”.

Vi mentorer vill påminna om att eleverna inte får ha ytterskor på sig inomhus i skolan. De får inte heller ha skoskydd på sina ytterskor. Däremot kan de ta med inneskor eller tofflor till skolan. Annars är det strumplästen som gäller.

Vi arbetar som sagt på i de olika ämnena, denna vecka fick eleverna även ha moderna språk för första gången, vilket många nog tyckte var spännande. Roligt att alla fick sitt förstaval också ⭐️

I matematiken har vi haft en hel del kartläggning. I årskurs 6 använder vi kartläggaren.se. Där får eleverna testa sig i de flesta områden inom matematik. På så vis ser vi vad eleverna behöver träna extra på. Utöver det har vi tränat på kort division med minnessiffra. Nästa vecka fortsätter vi med de fyra räknesätten.
I engelskan har fokus varit på den muntliga förmågan. Vi har tränat på att både muntligt presentera oss själva, samtala och diskutera samt ge och följa muntliga instruktioner. Nästa vecka kommer vi även göra kartläggaren.se i engelska.
I svenskan läser eleverna boken Dogboy tillsammans med Malin, och arbetar med tillhörande uppgifter. Detta kommer de fortsätta med även nästa vecka. Här kommer även ett inledande arbete med instruerande texter att starta.
När det gäller biologin har vi fortsatt vårt arbete med människokroppen. Denna vecka har vi också börjat med skelettet. Nästa vecka kommer vi att fortsätta att läsa och arbeta med både skelettet och musklerna.
Det so-ämne som eleverna läser är just nu religion, där behandlas etik och moral. Denna vecka har vi sett och diskuterat filmen ”Sune – Best man”, och tränat på viktiga begrepp inom området. Nästa veckan kommer eleverna att få jobba med dilemman och använda olika etiska modeller för att resonera kring dem.

På grund av omställningen från IST till Unikum så kommer utvecklingssamtalen att skjutas fram med start från och med v.38. Inbjudan kommer snart!

Ha en riktigt fin helg 💕

önskar Yamuna & MagnusLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *