v. 37 inför v. 38

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal. Vi mentorer kommer att möta ungefär hälften av klassens elever med vårdnadshavare var och vi konstaterar tacksamt att det har varit enkelt att få till bokningar av dagar och tider. Tack! 🍀

Utvecklingssamtalen är elevledda. Eleverna har fått förbereda sig genom att skapa en egen presentation, ”Välkommen till mitt utvecklingssamtal”. De har även fyllt i en värdering av hur de trivs i skolan i kommunens mall i Unikum. Nu har vi även öppnat för er vårdnadshavare att gå in i Unikum och göra era förberedelser i hemmet inför samtalet. Vi ber er att göra det under helgen.

Onsdag 22/9 är det dags för skolfotografering. Den kommer att genomföras enskilt. Här finns information om beställning av bilder. Fredag 24/9 genomförs Skoljoggen (klicka för info).

Undervisning, läxor och prov v. 38:

So: 1) Prov om etik och moral. Provet genomförs onsdag-fredag och består av ett begreppstest samt samtal om etiska dilemman och moraliska problem i mindre grupp. Läs på viktiga begrepp i den presentation (Keynote) som vi har jobbat med under flera lektioner. 2) Parallellt med provet startar vi upp arbetsområdet Vasatiden i historia.

Hkk: Lektionen utgår på grund av utvecklingssamtal och So-prov.

Sv: 1) Under lektionstid skriver eleverna del 1 i skrivprojektet ön. 2) Arbeta med keynoten om orkanen (hemuppgift måndag em) redovisning fredag 24/9. 3) Läsa kap 21-25 (finns på polyglutt) i Alex Dogboy (hemuppgift onsdag em). Snart kommer även eleverna att börja på skrivuppgiften: ”Ön”. Där får eleverna träna på att skriva en berättelse med röd tråd.


IdH: Onsdag orientering. Fredag Skoljoggen kl. 12.30-13.30. Simskolan utgår onsdag på grund av skolfotografering.  

Engelska: Vi fortsätter med glosläxa (verb) som vi har fredag till fredag. Läxan finns i OneNote, glosor och där finns även länk till quizlet som de kan använda när de övar! Eleverna har denna vecka fått redovisa sina muntliga presentationer 👏🏼. Vi fortsätter med detta, denna gång tema djur samtidigt som vi strax kommer att smyga igång ett skrivprojekt.

Matematik: Denna vecka har vi haft ”Minikoll” på uppställningar för att se vilket/vilka räknesätt vi behöver nöta extra på. Nästa vecka kommer vi fortsätta arbeta med textuppgifter och sedan avslutar vi kapitlet med ett skriftligt prov torsdag v. 39. Vi går sedan arbeta vidare med lite geometri, se planeringen nedan.

Studiestöd/läxhjälp: vi har nu studiestöd både tisdagar och onsdagar, nästa vecka utgår dock studiestödet båda dagarna då vi har utvecklingssamtal.

Slutligen. Under v. 36 och v. 37 har det försvunnit skor i det kapprum där 6A hänger av sig ytterkläder. Ett par skor har återfunnits, andra är spårlöst borta. Vi har vidtagit följande åtgärder: De elever i 6A som vill får bära med sig sina skor in i klassrummet. Kapprummet har setts över och gjorts mindre attraktivt som uppehållsrum för äldre elever. Samtliga klasser i mellan- och högstadiet ska informeras om att skolan polisanmäler elever som ertappas med att stjäla.

Trevlig helg 😊 önskar Yamuna 👩‍🏫 och Magnus 👨‍🏫

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *