v. 38 inför v. 39

Hej!
Nästa vecka (v. 39) inleds med studiedagar måndag och tisdag. Då är eleverna lediga och skolans lärare fortbildas. Onsdag – fredag är det sedan skoldagar enligt schema.

Veckan som varit har vi haft skolfotografering och skoljoggen 🏃🏽‍♀️. 146 varv sprang klassen under fredagen, toppenbra jobbat! Vi har även genomfört utvecklingssamtal med elever och vårdnadshavare. Tack för alla goda samtal. Vi mentorer är stolta över elevernas presentationer och hur de växer steg för steg i ansvarstagandet för sitt lärande. I samband med utvecklingssamtalen har vi mentorer lyft frågan om arbetsro och förväntan om ett positivt skolbeteende med många elever i klassen. Vi är tacksamma för hur ni vårdnadshavare samverkar med oss för att skapa en förändring nu och framåt.

Apropå skolans regler så behöver vi tyvärr lyfta att några elever tar med sig tuggummi och annat godis till skolan. Det är inte tillåtet i åk 6 och måste upphöra. Eleverna får däremot gärna ta med sig frukt eller enklare mellanmål att äta på raster och när läraren tillåter pauser under längre lektioner. Se dock till att inte skicka med sådant som kan uppfattas som godis eller snacks. Det är inte heller meningen att elever ska sitta och småäta i tid och otid under passen.

Så vad har vi gjort i våra ämnen denna vecka?
Svenskan: på svenskalektionerna denna vecka har eleverna påbörjat sitt skrivande på berättelsen ”Ön”. De har även läst och arbetat med boken Alex Dogboy.
Engelskan: Vi har arbetat på våra presentationer om ett djur och även haft läxförhör. Ny engelskaläxa (verb) finns i OneNote, glosor. Engelskaläxan är till fredag.
Matematik: Vi har denna vecka tränat på matematiska begrepp samt vår kommunikationsförmåga. Hur redovisar vi våra uträkningar på bästa sätt? Är verkligen alla steg i våra beräkningar med? Nästa vecka, torsdag är det prov på kapitel 1, ”De fyra räknesätten”. So: Begreppstest och muntligt prov i etik och moral (religionskunskap) samt repetition av medeltiden (historia). Vecka 39 startar vi upp Vasatiden i historia.
Biologi: Denna vecka har grottat ned oss lite extra i lungorna och luftvägarna. Vad händer egentligen när vi råkar sätta i halsen? Hur ser det ut inuti en lunga? Prov nästa vecka, fredag. För att träna kan eleverna använda sig av quizlet, länk i teams No, eller läsa sidorna från boken (som finns i Showbie, No).

Vecka 39

Måndag: Studiedag, skolan stängd

Tisdag: Studiedag, skolan stängd

Onsdag: redovisning svenska (Orkanen), idrott + studiestöd

Torsdag: Matteprov

Fredag: Prov på människokroppen, verbläxa, idrott

Ha en riktigt fin helg, med vänlig hälsning Yamuna & Magnus
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *