NÄTSMART – webbinarium

Torsdag 7/10 kommer eleverna i klassen att få delta i webbinariet Nätsmart som arrangeras av Stiftelsen Aktiv Skola. Webbinariet handlar om hur barn kan vara nätsmarta och hantera det de tyvärr kan råka ut för på nätet. Mobbning, kränkningar, och sådant barn ibland blir exponerade för som kan vara otäckt och farligt, som till exempel kedjebrev, porr och grooming (när vuxna tar kontakt med barn i syfte att utnyttja dem sexuellt). Det är skolans kurator Sofia Forsén som tillsammans med oss mentorer ordnat så att klassen får möjlighet att genomgå utbildningen.

Webbinariet Nätsmart finns även för vårdnadshavare, och är då inriktat på grooming och kränkande handlingar på nätet. Vi vill uppmuntra vårdnadshavare att delta, då det kan främja samtal och samsyn hemma. Det går att delta den 27/9 eller den 4/10, kl. 13.00-14.15 eller kl. 19.00-20.15. Deltagandet är kostnadsfritt, men föranmälan krävs och görs på Stiftelsen Aktiv Skolas hemsida. Klicka på LÄS MER/ANMÄL DIG för den dag och tidpunkt som passar dig och skrolla sedan ned på sidan och fyll i formuläret ”Anmälan”.

Berättar och tipsar 🍀 Magnus & Yamuna

2 reaktion på “NÄTSMART – webbinarium

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *