v. 39 inför v. 40

En kort skolvecka är över. Fast även om vi bara hade lektioner onsdag, torsdag och fredag samlade eleverna ihop många guldkorn. Vi mentorer gläds åt flera mycket fina pass i både Ma, No och So. Där eleverna både visade goda kunskaper och gav varandra studiero.

Så vad har vi gjort denna korta vecka då? Ganska mycket ändå!
Svenskan: eleverna har fått redovisa om en orkan och arbetat med läsförståelse genom boken Alex Dogboy. Malin har tyvärr vabbat i slutet av veckan men som ersättare har vi haft Minna och Noopur så det har fungerat bra ändå!
Matematik: vi har haft prov på de fyra räknesätten. Roligt att se att eleverna blivit så mycket säkrare på uppställningar men textuppgifter tycker många är svårt så det släpper vi inte riktigt ännu utan fortsätter att träna även nästa vecka. Vi har kikat lite på våra nya mål för nästa område i geometri och först ut är skala. Frågor som vi har diskuterat är: När behöver vi förminska något? När behöver vi förstora något? Vi tränar på att göra olika beräkningar med skala nästa vecka.
Eng: Nästa vecka, tisdag kör vi redovisningar på elevernas muntliga presentationer om ett djur. Eleverna kommer på måndag att få välja hur de vill redovisa (helklass, halvklass eller liten grupp). Ingen ny verbläxa Nästa vecka kommer vi även starta vårt skrivprojekt ”The magic door”. Eleverna kommer träna sin skrivförmåga genom att skriva en lång berättelse på nio kapitel 📚

No: Vi har även här haft prov så nästa vecka kommer vi att arbeta med matspjälkningsystemet och sedan går vi vidare till området ”Sex och samlevnad”.
So: Vi har startat upp arbetet med ”Vasatiden”, gjort en tankekarta utifrån ordet ”Vasa”, funderat över tidsperioder och historiska begrepp. Nästa vecka kommer vi att se film(er) om Vasatiden och börja arbeta med instuderingsfrågor.

Hkk: Nästa vecka fortsätter vi arbeta med smakövningar och kokar mannagrynsgröt.

Ha en riktigt fin helg 🍂🍁

Vänliga hälsningar Yamuna och Magnus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *