v. 40 inför v. 41

Hösten är här på allvar. I klass 6A har vi en intensiv vecka bakom oss. Det händer mycket spännande i många ämnen och vi har även hunnit med webbinariet ”Nätsmart” och angelägna samtal efter det. Samtidigt har nog undervisningen om puberteten, sexualitet och samlevnad varit veckans ”snackis”. Veckan som kommer blir förhoppningsvis minst lika intressant.

Torsdag 14 oktober åker klassen till Uppsala för studiebesök i Uppsala domkyrka (Vasavisning) och Tropiska växthuset i Botaniska trädgården (Linnévisning). För närmare information om resan och studiebesöken klicka på länken ovan. Informationen kommer även att mejlas till alla vårdnadshavare och delas ut till eleverna på måndag.

Veckan som kommer i olika ämnen:

Mentorstid: Vi har genomgått ett webbinarium om hur vi kan tänka kring olika saker som uppstår på nätet. Vi fortsätter på samma tema nästa måndag igen.

So (historia): Instuderingsfrågor om Vasatiden. Vasavisning i Uppsala domkyrka.
Hkk: Genomgång och övningar om dagens måltider, energibehov och kolhydrater. Smakövning.

Bi: Vi har har arbetat med frågor kring puberteten. Vad händer egentligen när man kommer i puberteten? Hittar vi likheter och skillnader mellan killar och tjejer?
Nästa vecka kommer vi att fortsätta arbeta med frågor kring puberteten men också läsa om Carl von Linné 🌸

Eng: Eleverna har hållit i fantastiska redovisningar om ett djur och vi har börjat skriva på kapitel ett på ”The Magic Door”. Nästa vecka skriver vi klart kapitel 1 och tränar på diskutera i par inför nationella proven.

Ma: Vi har haft ett test på multiplikationstabellen. Detta kommer vi göra varje vecka, vi övar på tabellerna i skolan men känner man att man även vill öva hemma så går det jättebra på multiplikationstabellen.se . Vi har även övat på problemlösning. Nästa vecka arbetar vi med skala hela veckan!


Sv: Eleverna har nu läst klart boken Alex Dogboy, bra jobbat! Nästa vecka kommer de i svenskan ha avslutande boksamtal och redovisa sina beskrivningar om boken. De har också skrivit på del två på Ön 🏝 Nästa vecka skriver eleverna klart detta kapitel.

V.41

Måndag:

Tisdag: Studiestöd

Onsdag: idrott & studiestöd

Torsdag: Studiebesök i Uppsala

Fredag: Idrott

Inga läxor till denna vecka!

En skön hösthelg 🍁🍂🌞

önskar mentorerna Yamuna och Magnus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *