v.41 och inför v.42

Ännu en vecka har tagit slut och höstlovet närmar sig med stormsteg! Denna vecka har varit annorlunda och spännande i och med studiebesöket till Uppsala i torsdags. Vi fick en guidad tur genom Uppsala domkyrka där vi bland annat fick se bilder från Gustav Vasas gravkammare! Sedan har vi även besökt Tropiska växthuset i Botaniska trädgården, där vi fick besöka regnskogen, titta och lyssna på giftiga pilgrimsgrodor och lära oss mer om hur Carl von Linné grupperade växter. Titta gärna på era barns bilder, de var otroligt duktiga på att dokumentera dagen 😊 Under fredagsmorgonen hade vi också brandövning.

Vägen in till regnskogen…

Vad var vi mer gjort denna vecka?
Biologi: Här har vi haft frågestund, eleverna har en spännande frågelåda där de kan lägga in anonyma frågor och kropp, hälsa och relationer. Varje vecka besvarar vi några stycken. Vi har även lärt oss massor om Carl von Linné och hur vi ser ut inuti kroppen (namn på könsorganens delar och deras funktion).

Engelska: Vi har tränat läsförståelse genom att läsa om Robin Hood och skrivit på våra berättelser, The magic door. Vi har också fått en ny verbläxa. Den hittas i OneNote, glosor och är till nästa vecka.
Matematik: vi har denna vecka inte haft så många matematiklektioner men vi har tränat på att räkna med skala och enhetsomvandlingar från cm till mil. Eleverna har matteläxa tisdag till tisdag. Läxan hittas i Showbie, ma åk 6.
Svenska: eleverna har redovisat sina läsupplevelse kring boken Alex Dogboy, gjort samtalsövningar inför det muntliga nationella provet och skrivit på berättelsen Ön. Historia: Vi har börjat arbeta med instuderingsfrågor om Vasatiden. Hemkunskap: Vi har lärt oss mer om dagens måltider, näringsämnen och Matcirkeln. Samt gjort en smakövning.

Veckoplanering v.42
Måndag:

Tisdag: Musikprov: lyssningsprov på olika musikgenrer.
Matteläxan ska vara klar + ny matteläxa. Studiestöd.

Onsdag: Idrott. Simskola för enskilda elever och studiestöd.

Torsdag:

Fredag: Engelskaläxan ska vara klar + ny läxa. Idrott.

Slutligen 1: Från och med måndag 18/10 har arbetslag 4-6 bestämt att elever i åk 4-6 inte får ta med sig egna bollar, bandyklubbor, skateboards och dylikt till skolan. Anledningen är att alltför många elever inte kan följa skolans regler för hur dylika saker får användas. I åk 6 måste vi också påminna om att elever inte får ha med sig godis eller tuggummi på skolans område. Det är flera elever i klassen som bryter mot denna regel och det måste upphöra nu.

Slutligen 2: Måndag 25/10 kl. 17.30 – 18.30 är det föräldramöte på skolan för 6A. Då kommer vi bland annat att berätta om stundande nationella prov och om betygssystemet inför första betygssättningen. Mer information inför föräldramötet kommer i början av v. 42.

Ha en riktigt fin helg, önskar Yamuna och Magnus 🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *