V.42 och inför v.43

En vecka kvar till lov 🍁🍂
Denna vecka har varit lite annorlunda med lite vikarier som fått hoppa in och inställda lektioner. Magnus är tyvärr sjuk och blir borta även nästa vecka (så kontakta mig, Yamuna vid frågor och annat). På måndagens föräldramöte kommer ni att få träffa mig och Malin. Vi kommer bland annat att prata betyg och nationella prov. Vi ses i åk 6 klassrum 17.30.

Så vad har vi arbetat med denna vecka?
Biologi: Vi har denna vecka lärt oss hur ett liv blir till. Vi har dragit frågor ifrån frågelådan, diskuterat begrepp som heder och och hedersvåld samt gått igenom och tränat på namnen på delarna i könsorganen. Nästa fredag har eleverna prov och i Showbie, No åk 6 finns en Keynote om vad eleverna ska kunna, texter de kan läsa för att träna och filmer de kan titta på. Där finns också länkar till Inläsningstjänst och texterna i vår biologibok ifall att man hellre vill lyssna på texterna.
Svenska: Här har eleverna börjat skriva på ett hyllningstal och arbetat med förkortningar. De har även skrivit på berättelsen Ön, kapitel tre.

Engelska: De flesta har skrivit klart Chapter two, the letter, där vi tränat på att skriva ett brev på engelska och nu börjar det bli dags för Chapter three, the keys. Där ska vi träna på att skriva spännande genom att beskriva känslor. Vi fortsätter också med glosor, fredag till fredag med glosförhör på olika sätt.

Matematik: Vi fortsätter att träna på multiplikationstabellen med en utmaning på Nomp varje tisdag. Vi har även börjat med räkna med volym där vi omvandlar liter till deciliter och centiliter. Vi fortsätter med läxa även här, tisdag till tisdag. Läxan delas ut i Showbie, ma åk 6.
So: Eleverna har arbetat med instuderingsfrågor om Gustav Vasa tittat på film och arbetat med sin dokumentation av förra veckans studiebesök.

Hk: Vi fortsätter här på frukosterat. Eleverna har fått göra sin egna Granola, vilket, enligt eleverna blev väldigt lyckat och uppskattat!

v.43

Måndag: Föräldramöte 17.30 i klassrummet

Tisdag: Tabellförhör + matteläxa, Läxhjälp

Onsdag: Idrott, Hyllningstalet i Sv ska vara klart, Läxhjälp

Torsdag: slöjd

Fredag: Idrott, Biologiprov, engelska glosor

Ha en riktigt fin helg!

Hälsningar Yamuna & Magnus 🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *