V.43 och inför v.45

Och så blev det lov…

En intensiv vecka som inleddes med föräldramötet i måndags.
Vi pratade betyg, Nationella prov, Unikum, Dexter och nätet. Vi visade en film om hur vårt betygssystem fungerar, missade du mötet kan du se den här. Något som är viktigt att tänka på och som jag än en gång vill förtydliga är att eleverna får terminsbetyg hela vägen upp till vårterminen i åk 9. Inte förrän då är det så kallade slutbetyg. Det kan vara bra att känna till om era barn skulle känna sig missnöjd med sina första betyg. De har många fler tillfällen att höja sig.
Efter lovet kör vi igång med de muntliga nationella proven i svenska, matematik och engelska. Vi börjar redan v.45. Eleverna kommer att genomföra dessa i mindre grupper. Provdatumen för de skriftliga nationella proven hittar ni här. Planerar man att söka ledigt så dubbelkolla först att det inte ligger något prov på just de datumen. Vi kommer inte bevilja ledigheter vid Nationella prov.
i Unikum kommer man snart hitta det mesta, planeringar, bedömningar, individuella mål ifrån utvecklingssamtal och särskilda anpassningar och åtgärdsprogram. Vi håller fortfarande på att lära oss då det är nytt och vi hoppas att ni har tålamod med det. Vi fortsätter att lägga in frånvaron i Dexter. Är ditt barn sen till en lektion så lägger vi in sen ankomst. Skulle ditt barn inte dyka upp alls så ringer vi förstås.

Vad arbetade vi med denna vecka då?
Svenskan:

Svenska:
Eleverna har denna vecka fått börja titta på en serie om retorik. Första avsnittet handlade om kroppsspråk och i tisdags fick eleverna testa på olika övningar där de använde sitt kroppsspråk. I onsdags hade Malin förmånen att få höra elevernas fantastiska hyllningstal 🌟. De var så himla duktiga!
Nästa vecka är det läslov och självklart uppmuntrar vi till läsning. På jagharlast.se så kan eleverna göra höstlovsutmaningen, de loggar in med koden som de har fått för länge sedan i ett chattmeddelande från Malin. Det är superviktigt att alla elever läser minst 15 minuter varje dag och det är inte endast under lovet utan alla dagar. Detta för att de ska bli så goda läsare som möjligt. Varje elev har också fått en läslovsbingobricka med sig hem, klasserna tävlar om vilken klass som har kryssat i flest rutor. Hur många kan åk 6 fylla i?

De deltar i en tävling tillsammans med åk 5 som heter jorden runt på nolltid där de tar sig på en kunskapsresa i 10 olika etapper. Det gäller att svara rätt på frågorna annars kommer zombies och äter upp en. 🙈Det är en tävling som pågår till maj och skolor över hela Sverige deltar. Under två veckor i rad har vi legat på andra plats men förra veckan så tog de sig hela vägen till första plats! RIKTIGT BRA JOBBAT! 🌟

Matematik: Vi har arbetat med problemlösning. Vi tränar på att lösa uppgifter med olika lösningsmetoder, vi ritar till exempel en bild, gör en tabell eller löser problem med hjälp av en ekvation. Vi prövar att lösa uppgifter på E, C och A-nivå. Uppgifterna vi tränar på kommer från äldre nationella prov.
No: Vi avslutade veckan med prov på puberteten, könsorganen och befruktningen ⭐️ Efter lovet kommer vi att diskutera frågor som rör könsroller, jämställdhet och identitet. Sedan börjar vi med fysik.
Engelska: Denna vecka har vi tittat på en film på engelska: Coco. Vi har lärt oss massor om högtiden Día de los Muertos (de dödas dag) och dess traditioner, som firas i Mexiko ungefär samtidigt som Allhelgonahelgen. Vi delade upp filmen i olika delar och arbetade med frågor och uppgifter till. Eleverna har inga läxor över lovet 😀Ha en riktigt fin ledighet,

Med vänliga hälsningar Yamuna 🎃Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *