v. 45, inför v. 46

Då är vi igång efter höstlovet. Veckan har innehållit mycket, bland annat onsdagens friluftsdag där eleverna i 6A skapade fina aktiviteter för åk 3. Magnus är dessutom tillbaka i tjänst, till att börja med på halvtid de närmaste veckorna. Nationella proven (de muntliga) har startat. Först ut var engelskan och några grupper har fått genomföra det. Nästa tillfälle för de andra blir på tisdag nästa vecka. Denna vecka skickar vi även hem betygsvarningar för de elever som riskerar att få F i något ämne. Viktigt är att förstå att vi fortfarande har tid att arbeta mot målen så eleven kan bli godkänd och precis som vi sa på föräldramötet så har eleverna varje termin på sig att höja sitt betyg.
Nästa vecka startar ”Hela höjden läser”. Det innebär att vi varje lektion kommer starta med läsning. Eleverna kommer även att skriva upp själva hur många sidor de själva läser och sedan slår vi ihop det och räknar ut hur många sidor klassen läst under veckan.

Veckan som kommer:

So: Måndag 15/11 individuell muntlig redovisning av del av Vasatiden. Under v. 45 har eleverna fått förbereda sig under So-passen, i grupper utifrån olika tema-rubriker. Vid redovisningen möts elever från olika grupper för att lyssna på varandra och fördjupa sitt lärande samtidigt som de blir bedömda. Under vecka 46 startar vi dessutom upp arbetsområdet ”Stormaktstiden/Östersjöriket”.

Hkk: Lektionen i onsdags föll bort på grund av friluftsdagen. Vecka 46 kommer vi att repetera näringsämnen och matcirkeln samt laga äggröra och steka bacon.

Matematik: Vi har tränat på matematiska begrepp kopplat till cirkeln och lärt oss räkna ut omkrets och area. Nästa vecka (tisdag) har vi prov på kapitlet. Eleverna har i veckan fått med sig ett häfte för att repetera och träna inför provet även hemma. Ingen matteläxa då det är flera prov nästa vecka.

Engelska: Vi har som sagt börjat med Nationella proven, vi fortsätter på tisdag nästa vecka för de grupper som inte fått göra. Vi har även skrivit på Chapter three: The keys på The magic Door. Ingen engelskaläxa då det är flera prov nästa vecka.
No: Vi har denna vecka arbetat med temat kärlek och relationer och tränat många begrepp kopplat till det. Nästa vecka kommer vi jobba med undersökningar och Fysik, där kommer vi börja med att utforska rymden.

Svenska: Eleverna har under denna vecka fått en genomgång av hur nationella proven är uppbyggda och vilka olika delar som testas. I måndags fick de med sig ett papper hem som Malin hoppas att de visade för er föräldrar. Under nästa vecka på onsdag kommer Malin att ha en förberedelselektion med dem inför nationella proven som kommer genomföras under fredagen. Förhoppningen är att hinna med alla grupper men förmodligen blir det även några grupper under v.47. Skrivprojektet ”Ön” börjar närma sig sitt slut och eleverna har fått skriva på sista delen under fredagens lektion. Den ska vara helt klart senast tisdag, de har alltså även hela tisdagen på sig att skriva klart. De får även skriva på den hemma. Innan lovet så arbetade de med kroppsspråket och denna vecka var det fokus på rösten, de fick göra lite olika övningar där de använde sin röst för att förmedla olika känslor.

V.46

Måndag: Vi genomför en enkät i klassen. Enkäten handlar om trygghet. Muntlig redovisning i So om Vasatiden.

Tisdag: Fortsättning, nationella prov i engelska. Matteprov på kapitel 2.

Onsdag: Idrott, studiestöd.

Torsdag: Helt vanlig torsdag.

Fredag: Nationella prov svenska, idrott.

Trevlig helg önskar Magnus & Yamuna 🌮🧁


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *