V. 48 och inför v. 49

Då var även denna vecka slut och vi närmar oss jullovet med stormsteg 🎄 Vi märker att frånvaron denna vecka har varit hög, många är hemma med förkylningar och vi vill därför påminna om att vi nu återigen behöver testa oss för covid-19 när vi är sjuka ( se rektor Helenas månadsbrev i Unikum). Detta gäller även om man är vaccinerad. Mer information om hur vi ska förhålla oss vid symptom kan ni hitta här.

Onsdag 8/12 ska klassen på simning. Vi samlas utanför Midgårdsbadet kl. 8.00 och eleverna ska alltså komma direkt dit. Medtag badkläder och badlakan. Efter simningen åker vi buss tillbaka till skolan (med skolans busskort).

Så vad har vi gjort denna vecka i de olika ämnena?

Sv: denna vecka så har eleverna sett färdigt sista avsnittet ur serien tungan rätt i mun. Sista avsnittet handlade om argumentation vilket också passade bra då de fick börja skriva på sin argumenterande text i veckan. Denna ska vara klar senast onsdag 8 december.

Fy: I måndags genomförde vi ett begreppstest på våra rymden ord. Vi har nu gått över till att arbeta med ljus. Vi har lärt oss vad en ljuskälla är och olika exempel på detta. Vi har även lärt oss hur ljus reflekteras samt hur skuggor uppstår. Vi tränar på att genomföra enkla undersökningar där vi dokumenterar våra resultat med både text och bild.

Ma: Denna vecka fick några grupper börja med det muntliga nationella provet. Detta fortsätter vi med även nästa vecka under måndag, onsdag och torsdag. Vi har fortsatt att arbeta med bråk och procent, eleverna har även en matteläxa där de jämför bråk i blandad form. Läxan ligger i Showbie, ma.

Eng: Vi har arbetat med våra texter i The Magic Door där vi rättat stavfel och grammatiska fel. Vi har även tränat läsförståelse och grammatik. Nästa vecka kommer vi att träna en del hörförståelse, skriva på kapitel fem i The Magic Door 🚪 och arbeta med texten ”Star signs” som eleverna även har i läxa. De ska träna på att läsa den med flyt, besvara frågor och spela in när de läser en sida. Läxan finns i OneNote, under fliken läxor.

So: Vi har arbetat med uppgifter om hur Sveriges styrdes under 1600-talet och har även börjat komma in på några viktiga samhällsförändringar under denna period. Nästa vecka fortsätter vi med Stormaktstiden och kommer bland annat att lära oss mer om 30-åriga kriget och Stora nordiska kriget.

v. 49 i korthet

Måndag: Np-matte

Tisdag: Läxhjälp, matteläxan ska lämnas in.

Onsdag: Simning på Midgårdsbadet, Np-matte, Läxhjälp

Torsdag: Np-matte

Fredag: Idrott, engelskaläxan ska lämnas in + ny läxa

En riktigt fin andra helg i advent önskar

Magnus & Yamuna 🕯 🕯

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *