v. 49 och inför v. 50

Tredje helgen i advent står för dörren och det är endast sju skoldagar kvar till jullovet. Den senaste veckan har många elever i klassen varit hemma sjuka. Vi vill påminna om gällande restriktioner för att minska smittspridningen av Covid-19 och hänvisar till den information skolans rektor publicerat i Unikum.

Inför vårterminen kan vi redan nu meddela att Magnus kommer att byta arbetslag på skolan, för att istället tillhöra åk 7-9. Det innebär att han slutar som mentor i 6A men kommer att fortsätta undervisa klassen i Hkk och So. Såklart tråkigt att släppa mentorskapet för eleverna, men vi kommer ändå att mötas dagligen i undervisningen och vid lunchborden.

Vad händer då i skolan just nu och närmaste veckan?

So: Vi håller på att avsluta arbetet med Stormaktstiden/Östersjöriket i historia. Eleverna har arbetat med flera mindre uppgifter som kommer att bedömas tillsammans med muntliga prestationer under lektionerna, men vi kommer inte att ha något regelrätt prov eller någon redovisning. Under vecka 50 ska vi också hinna med ett pass om heliga byggnader och platser i några olika religioner. Vi gör det som ett samarbete mellan So, Tk och Hkk – för eleverna ska få bygga pepparkakshus i form av kyrkor måndag 20/12.

Hkk: Onsdag v. 50 ska vi lära oss mer om snabba och långsamma kolhydrater. Vi ska även sätta den pepparkaksdeg som vi sedan använder för att bygga pepparkakskyrkor måndag 20/12. När vi gör pepparkaksdegen pratar vi också om kemiska jäsmedel som bakpulver och bikarbonat.

Sv: Inlämningen av uppgiften ”Argumenterande text” är framflyttad till imorgon lördag 11/12 för att ge eleverna mer tid. Malin läser texterna söndag morgon, så att de kommer med i underlaget för betygsättning. Om en elev inte hinner bli klar med sin text, till exempel på grund av sjukdom, så kommer Malin att läsa och bedöma den text som eleven hunnit skriva hittills.

No: Vi har fortsatt att undersöka ljus och denna vecka fokuserat extra på färg. Hur kommer det sig att vi kan se de olika färgerna? Vi har även undersökt hur ljus reflekteras i speglar, en rolig övning där vi även fick träna samarbete. Nästa vecka kommer vi fortsätta att träna på att genomföra undersökningar och dokumentera dessa med text och bild. Vi kommer bland annat ta reda på varför solnedgångar är röda med hjälp av ”spökvatten”.

Mu: Fortsatt arbete med instrumenten piano, gitarr och trummor till låten Zombie

Ma: Denna vecka har mycket tid gått till att genomföra de muntliga nationella proven i matematik. Bra jobbat 👏🏼 Vi har även arbetat med provuppgifter för kapitlet bråk, procent och proportionalitet, i par denna gång. Utifrån resultatet på det testet kommer vi nästa vecka träna på det som upplevts svårt. Eleverna har ingen ny matteläxa.

Eng: På engelskan denna vecka har vi genomfört ett hörförståelsetest samt tränat läsförståelse genom att läsa horoskop. Vi har även skrivit på kapitel fem i ”The Magic Door” och tränat grammatik, verb. Nästa vecka kommer vi fortsätta med hörförståelse och träna på kamratbedömning genom att läsa varandras texter. Ingen ny läxa i engelska.

v.50 i korthet

Måndag: Vi tittar på Steningehöjdens fina luciatåg ute på skolgården.

Tisdag: Studiestöd

Onsdag: idrott & studiestöd

Torsdag:

Fredag: idrott

Ha en riktigt fin tredje advent önskar Magnus & Yamuna 🕯 🕯 🕯

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *