v. 50 och inför v. 51

Då var sista hela skolveckan gjord för höstterminen och jullovet står för dörren. Denna vecka har betygen satts och eleverna har redan nu fått möjlighet att få veta sitt betyg i flera ämnen. Betyget skickas hem per post i början av v. 51.

Så vad har vi gjort, denna ganska märkliga vecka, då många, både vuxna och barn varit sjuka?

No: Vi har arbetat med instuderingsfrågor om ljus och ljusets färger. Vi har läst och tittat på kortare filmer, besvarat frågor om fysikaliska fenomen som regnbågen och himmelens olika färgomvandlingar. Vi har påbörjat vårt arbete kring våra pepparkakskyrkor. Eleverna har i grupper fått en mall som de sedan får vidareutveckla. Några grupper har även valt att göra helt egna kyrkor. Spännande!

Svenska: Under svenskalektionerna denna vecka har eleverna skrivit en julberättelse med hjälp av tärningar. Malin har även gått igenom terminsbetyget i svenska som eleverna fått.

Engelska: Vi har tränat hörförståelse, eleverna har lyssnat på ljudfil och besvarat frågor. Eleverna har även arbetat med sina texter.

So: Vi har avslutat arbetet med Stormaktstiden/Östersjöriket Sverige och också hunnit med en lektion religion om heliga platser och byggnader. Vad gör en plats eller en byggnad helig? Bra fråga som eleverna hade många kloka tankar kring. Apropå pepparkakskyrkor!

Hkk: I onsdags satte vi pepparkaksdeg som nu vilar i kylskåpet inför måndagens utbakning. Då ska vi skära ut och grädda delarna till de pepparkakskyrkor som vi sedan ska montera och garnera. Under veckan som varit har vi även hunnit med en genomgång om snabba och långsamma kolhydrater. Och det går ett rykte om prov om mat, måltider och hälsa i januari…

Så här ser vecka 51 ut i skolan:

Måndag 20/12 kl. 8.30 – 14.00. Vi bygger och garnerar pepparkakskyrkor, julpysslar och städar klassrummet.

Tisdag 21/12 kl. 8.10 – 10.00. Vi mentorer bjuder på frukost med risgrynsgröt, smörgås, clementin och hembakat julgodis.

Idag har vi även sagt hej då till Noopur som avslutar sin tjänst hos oss på Steningehöjden och går mot nya äventyr och utmaningar i kommunen.

Dikt från Noopur till klassen 🥰

Med detta sista veckobrev för terminen vill vi mentorer framföra ett varmt tack till alla vårdnadshavare för god samverkan under hösten.

God Jul och Gott Nytt År

önskar Magnus & Yamuna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *