Inför terminsstart v. 2

Välkomna till en ny termin, hoppas att ni haft en fin julledighet och hunnit ladda batterierna.
Vi drar igång enligt schema tisdag 11/1. Vi kommer att inleda terminen med att börja förbereda oss inför utvecklingssamtalen som startar v.5. Inbjudan med förslag på datum och tid skickas via Unikum v.3.

Så vad händer i veckan då? Här kommer lite kort info för några av våra ämnen.

So: Terminen inleds med ett arbetsområde om Europas geografi. Arbetsområdet pågår preliminärt till sportlovet. Under vecka 2 kommer vi att arbeta med frågeställningen ”Vad vet du om Europas geografi?”. Efter att ha undersökt elevernas förförståelse av området kommer en planering att publiceras i Unikum i början av v. 3.

Hkk: Fortsatt arbete om mat, måltider och näring. Repetition av kolhydrater – snabba och långsamma, genomgång av tallriksmodellen och nyckelhålet. Övning att använda tallriksmodellen. Kahoot (digital frågesport) om mat, måltider och näring. Arbetsområdet avslutas med ett skriftligt prov och utvärdering onsdag 26/1.
Ma: I veckan kommer vi att repetera, bråk, procent och proportionalitet kort sedan fortsätter vi med det nya området, kombinatorik, statistik & sannolikhet. Vi kommer även träna problemlösning.
Eng: Vi kommer att fortsätta öva skrivförmågan och arbeta med The Magic Door, Chapter six. I engelskan inleder vi också området: Food, där vi läser texter, övar glosor och tränar hörförståelse genom att lyssna på olika dialoger med tillhörande övningar.
No: Vi inleder de två första veckorna med att arbeta om och med ljud. Teknik kommer sedan vara ämnet som vi arbetar med flera veckor här framöver. Vi kommer att arbeta med området: Rörelse och konstruktion där vi gör ritningar och konstruerar fordon som vi sedan testar.

Planering v.2

Måndag: Studiedag, eleverna lediga

Tisdag: Skolstart, vi går enligt schema.

Onsdag: Idrott, studiestöd.

Torsdag: ”Vanlig torsdag”.

Fredag: Idrott

Ha en riktigt fin söndag och måndag! ❄️ ☃️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *