V.2 och inför v.3


Då var första veckan gjord och för min del blev den inte så lång, jag är för tillfället hemma i karantän och blir hemma fram till på torsdag nästa vecka 😪. Jag vill påminna er om att elever med symptom måste stanna hemma och även testa sig. Vid positivt resultat behöver ni meddela rektor Helena så att hon kan smittspåra. Vi fortsätter att tvätta och sprita händerna inför varje ny lektion. Ny personal på mellanstadiet denna termin är Samuel Erenrot som fick hoppa in och vikariera i torsdags för åk 6. Han kommer mestadels vara i åk 5 men kommer vara ute de flesta raster med eleverna och kommer främst då befinna sig på fotbollsplanen. Vi har även en ny lärare i idrott, Mattias Flodman. Han kommer att ha idrott med åk 5 och 6 denna termin. Nästa vecka kommer inbjudningar till utvecklingssamtalet, håll utkik i Unikum. Kika gärna på de olika ämnesplaneringarna som också finns där.

Så vad har eleverna gjort denna vecka i de olika ämnena?

Svenska: I svenska har vi påbörjat ett nytt tema, poetiska texter. Eleverna har också fått jobba med liknelser och metaforer. Under nästa vecka ska de få testa på att göra ett gamla nationella prov, både läsförståelse och skriva en text.

Engelska: vi har arbetat med läsförståelse kring det nya temat: Food. Vi har läst om matpyramiden och tränat på glosor till texten. Nästa vecka kommer vi att träna grammatik: plural samt fortsätta att skriva på The magic door 🚪.
No: No:n har tyvärr utgått denna vecka då jag varit hemma men nästa vecka kommer vi att läsa och arbeta kring området ljud. Vad är ljud? Vad är skillnaden mellan höga och låga toner och höga och låga ljud? Hur sprids ljud i olika material? Sådana frågor kommer vi att kunna besvara.
Geografi: Eleverna lär sig om Europa 🇪🇺 Denna vecka har vi undersökt vad eleverna kan sedan innan. Utöver detta har vi uppdaterat oss i aktuella nyhetshändelser genom att titta på Lilla aktuellt skola. Nästa vecka kommer eleverna bland annat få öva på Europas namngeografi på Seterra och även få en hemuppgift. Varje vecka ska de se två avsnitt av geografens testamente Europa hemma. Detta gör vi till och med v.6.
Hemkunskap: Denna vecka har eleverna fått repetera kolhydrater, både snabba och långsamma. De har också lärt sig mer om tallriksmodellen och nyckelhålsmärkning samt fått göra en Kahoot om näringsämnen. V.4, 26/1 blir det prov om: Mat, måltider och hälsa. Nästa vecka kommer eleverna att få öva till provet. De kommer även börja med bakning- vilka redskap används?
Matematik: Denna vecka har vi repeterat förgåendet kapitel, bråk, procent och proportionalitet. Vi har också hunnit påbörja det nya området: Sannolikhet, kombinatorik och statiskt. Eleverna har tränat på att räkna ut sannolikheten att dra ett visst kort ur en kortlek samt att redovisa sina svar i enklaste form. Nästa vecka kommer vi att fortsätta arbeta med sannolikhet i olika undersökningar och arbeta med problemlösning.

Vecka 3 i korthet

Måndag: Vikarie på Yamunas lektioner

Tisdag: Vikarie på Yamunas lektioner, inställt studiestöd

Onsdag: Idrott, vikarie på Yamunas lektioner

Torsdag: Ny matteläxa

Fredag: Idrott, förhör i geografi: kartkunskap

Ha en riktigt fin helg i 🌞

Med vänlig hälsning Yamuna


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *