Vecka 13 och inför vecka 14

Då var ännu en vecka slut, och nu börjar det dra ihop sig till påsklov snart 🐣!
Det är många som tuggar tuggummi nu, både i korridorerna och i klassrummen. Vi behöver ofta säga åt eleverna om detta, ibland flera gånger om dagen. Detta kan tyckas vara en liten sak men vi ser att mycket godispapper och använda tuggummin hamnar på golvet tyvärr. Påminn gärna barnen hemma om detta. Jag vill även passa på att påminna om Dexter, vid planerad frånvaro så lägg gärna in direkt i Dexter då vi är många lärare som har klassen och alla har inte alltid fått rätt information.

Vad har vi jobbat med denna vecka då?

Eng: Vi har denna vecka lagt allt krut på att få våra berättelser färdiga. De elever som skrivit klart har jobbat med framsidor till böckerna samt lagt till bilder. Nästa vecka, tisdag 5/4 och torsdag 7/4 har vi nationella prov. Alla tre testen kommer att ligga under förmiddagarna, skönt då alla är pigga och glada! Under måndagen kommer eleverna börja med engelska läsförståelse och sedan göra engelska hörförståelsen. Under fredagen testas skrivförmågan.

Här kan ni se upplägget för de båda dagarna.

No: I veckan har vi arbetat med att testa våra gummisnoddsmotorer genom att göra noggranna undersökningar där eleverna mätt sträckan fordonet rullat när de testat vid olika försök. Nästa vecka kommer vi att arbeta med friktion men även försöka att bygga ett propellerdrivet fordon.
Sv: I svenska så har eleverna den här veckan fått reda på sina resultat på nationella proven, jag hoppas att de har visat er där hemma med. Eleverna har fått arbeta med fult och fint språk, var eller vart och läst i pojken i randig pyjamas. Faktatexten ska lämnas in senast i dag!
Nästa vecka så kommer eleverna få påbörja ett nytt arbetsområde, tala som Ted. De ska förbereda och genomföra ett tal med avsikten att beröra andra.

Ma: I matten denna vecka har eleverna repeterat och arbetat med olika beräkningar av decimaltal. Vi har även tränat på multiplikation och division med 10, 100 och 1000. Detta har de även läxa i till nästa vecka, torsdag. Nästa vecka kommer vi att fortsätta att repetera uppställningar i alla fyra räknesätten.
So: I samhällskunskapen fortsätter eleverna att jobba med ekonomi. Till veckan kommer de titta på det ekonomiska kretsloppet och olika typer av skatter.

Hkk: Nästa vecka kommer eleverna att arbeta med stekning och olika livsmedelsprodukter som ägg och mjölk. Dessutom ska de tillaga pannkaka 🥞!

Vecka 14 i korthet

Måndag: Helt vanlig dag 😊

Tisdag: Nationella prov delprov B1 och B2 (läsförståelse & hörförståelse).

Onsdag: Idrott, studiestöd

Torsdag: Nationella prov delprov c (skriva). Matteläxa in.

Fredag: Idrott

Ha en riktigt fin helg!

Hälsningar Yamuna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *