Vecka 20 och inför vecka 21

Hallå! Denna vecka blev kort för min del och även nästa vecka blir kort då torsdagen är en röd dag och fredag blir en klämdag. Tisdag 7/6 planerar vi (jag och Magnus) en utflykt till Stockholm tillsammans med klassen. Vi ser fram emot en lärorik och mysig dag med statsvandring och museibesök men då allt inte är färdigbokat ännu återkommer jag nästa vecka med mer information om denna dag. Från och med nästa vecka börjar vi också med betygssnack i de olika ämnena.
Så vad har vi arbetat med i veckan?

Ma: Lektionerna har gått till att träna på olika moment som eleverna själva ser att de behövt träna på (utifrån repetitionsprov). Några har kanske suttit och övat på uppställningar och någon annan till exempel area. Nästa vecka fortsätter vi med detta, vi kommer även titta på resultaten för nationella proven i matematik och precis som i svenskan och engelskan får eleverna med sig sina resultat i pappersform hem.

Hkk: Här har eleverna tränat metoderna koka och steka. Eleverna har kokat potatis, rivit morötter och rullat och stekt sina egna köttbullar.

Eleverna fick steka köttbullar och riva morötter på hemkunskapen 😋

No: Vi har övat på kolets långa och korta kretslopp samt läst och arbetat med uppgifter kring förbränning (och då framför allt cellandning). Nästa vecka kommer vi att läsa om olika bränslen och deras påverkan på vår miljö. Vi läser även om återvinning och olika materials kretslopp samt repeterar inför kemiprovet 30/5. Vill man öva extra hemma så använder man sin Keynote (kemi) och läser texterna och tittar på filmerna via länkarna.

Sv: I svenska den här veckan så har eleverna fått lära sig skillnaden mellan en huvudsats och bisats. De har också haft en avslutande boksamtal i mindre grupper som de har spelat in, där har de fått prata om sin favoritkaraktär och hur olika händelser i boken har väckt känslor. Nu fram till sommaren kommer vi försöka göra så mycket som möjligt i vår läsförståelsebok. Vi har arbetat med den lite då och då men under läsprojektet med pojken i randig pyjamas så har den fått ligga i lådan. Vi kommer dessvärre inte hinna klart med hela läsförståelseboken men vi gör så mycket vi hinner.

Eng: Eleverna har påbörjat ett grupparbete kring ett engelskspråkigt land som de sedan ska redovisa för klassen. De söker fakta som de sedan sammanställer i en PowerPoint eller Keynote. Utöver detta tränar vi grammatik och tittar på The grammar company.

So: Magnus var sjuk under veckans två första dagar men tillsammans med Mattias fortsatte eleverna sitt arbete kring Medier och källkritik. De har läst texter på Ne.se, arbetat med olika uppgifter och tittat på filmer. Utöver det har eleverna även tittat på Lilla aktuellt och funderat tillsammans i grupper kring den aktuella nyheten om Sveriges Nato-ansökan. Nästa vecka fortsätter arbetet kring medier och källkritik.

Vecka 21 i korthet

Måndag:

Tisdag: Studiestöd

Onsdag: Idrott +studiestöd slöjd

Torsdag: Kristi himmelsfärd, eleverna lediga

Fredag: Klämdag, eleverna lediga

Ha en riktigt fin fortsatt trevlig helg, önskar Yamuna 🌞🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *