Vecka 21 och inför v.22

Dagarna går riktigt snabbt nu, sista ”vanliga” skolveckan nästa vecka! Nu är allt bokat och klart inför vår studieresa 7/5. Vi kommer att dela upp dagen, första delen kommer vi att tillbringa i Gamla stan där vi kommer få en guidad stadsvandring med tema: Stormaktstiden. Efter det kommer vi att få en rundvandring i Stockholms moské på Södermalm. Köket ordnar pannkakor med sylt och festis till lunch, det eleverna behöver ta med sig är en tom matlåda, bestick och en vattenflaska. Självklart får man även ta med sig fika (men inte läsk eller godis såklart). På fredag nästa vecka samlas alla Ipads in för terminen. Viktigt att eleverna tar med sin laddare till skolan. Påminner också om att lämna tillbaka eventuella böcker till skola denna vecka om man lånat hem.

Så vad gjorde vi denna korta vecka i klassrummet?

Sv: Eleverna har under den här veckan fått reda på sitt betyg i svenska. Vi har också jobbat klart med området om satslära samt arbetat vidare med läsförståelse i vår läsförståelsebok.

Ma: Vi har fortsatt att jobba med våra individuella mål och kommer att fortsätta med det kombinerat med lite programmering även nästa vecka. Vi nöter även multiplikationstabellen så att den verkligen sitter.

Eng: Eleverna jobbar i grupper med en presentation om ett engelsktalande land som de ska presentera torsdag 2/6. Vi repeterar även grammatik, denna vecka har vi arbetat med ing-form. Nästa vecka kommer vi att repetera frågeorden och även ha lite betygsprat.


Ke: Vi har läst och arbetat med tillhörande uppgifter till olika bränslen och deras påverkan på miljön. På måndag har vi ett avslutande prov. Eleverna har fått en Keynote där det står vad de ska kunna till provet samt länkar till texter och filmer. I teams No finns det också filmer och länkar till Quizlet där de också kan öva.

Hkk: På hemkunskapen har eleverna fått träna metoderna: koka upp, strimla, finhacka, hyvla och riva. De har haft livsmedelskunskap i vete och tillagat en god couscoussallad.

Vecka 22 i korthet

Måndag: Kemiprov

Tisdag: Studiestöd

Onsdag: Idrott, studiestöd slöjd.

Torsdag: Redovisningar engelska, sista slöjdpasset för terminen.

Fredag: Terminens sista idrott & Malins sista dag innan hon går på föräldraledighet 👶.


Ha en riktigt fin helg önskar Yamuna 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *